Vad är Ekopost

Ekopost är en nordisk lösning som hjälper kunder att automatisera och digitalisera alla era utgående dokumentflöden. Vi jobbar t ex med företag, föreningar, myndigheter, kommuner och vårdgivare för att sänka kostnader, bidra till en bättre miljö samt öka effektiviteten. Vi liknar oss vid en växellåda där vi med unika mjukvaror kan fånga upp och växla om dokument såsom mottagaren vill ha dem. Det kan gälla digitala brevlådor, alla typer av e-fakturor, SMS och digital signering. Vi hjälper även till med den delen som inte går att digitalisera genom vanliga brev och REK-brev.

Genom att digitalisera och effektivisera er posthanteringsprocess blir den inte bara billigare och mindre tidskrävande den blir också mer hållbar och kundorienterad eftersom ni nu kan nå kunderna på det sätt de önskar. 

I Ekopost kan du samla alla dina utskick och nå dina mottagare på många olika sätt via alla digitala kanaler eller traditionella fysiska brev. Du kan dessutom kombinera dessa. Vi erbjuder enkel on-boarding utan generell månadskostnad eller bindningstid där du betalar för vad du skickar men det finns sedan en stor skalbarhet efter behov.

Ekopost kan erbjuda följande tjänster:

-        Digitala brevlådor, Kivra och Mina Meddelanden m fl

-        E-fakturor i internetbanken

-        E-fakturor EDI till företag (Svefaktura, Peppol)

-        Printtjänst – skicka traditionella frankerade brev

-        Massutskick utifrån adresslista

-        SMS

-        E-post

-        E-signering

-        REK - Rekommenderade brev

-        QR-koder i dokument för smart kommunikation.

-        Svarspost  

För att kunna använda Ekopost kan du ladda upp dina dokument för utskick på det sätt som passar din verksamhet. Skapa ett konto i Ekopost via vår hemsida och du får omgående möjlighet att ladda upp dina dokument direkt i webbportalen. Den som vill ytterligare effektivisera uppladdningsprocessen installerar en skrivardrivrutin, vår ”virtuella skrivare” på sin dator. Ta fram ditt dokument och välj ”Skriv ut som Ekopost” och dokumentet flyttas över till Ekopost för vidare hantering och utskick. 

Vårt öppna API ger möjlighet att integrera Ekopost i verksamhetssystem för att förenkla uppladdningen av dokument. API-dokumentationen hittar du där https://api.ekopost.se/  Dessutom har vi Autosubmission – en hot folder som finns på kundens dator eller server beroende på installation. Här sparar kunden de dokument som ska skickas. Utifrån tidsinställningen i submissionapplikationen i denna mapp skickas dokumentet över till Ekopost via vårt API.

Ekopost finns tillgängligt oavsett var du befinner dig, så länge det finns tillgång till internetuppkoppling. Det ökar flexibiliteten och ger dig möjlighet att hantera era utskick såväl från hemmakontoret som på tjänsteresan.

Med den bredd som Ekopost erbjuder kan mottagaren få försändelsen på önskat vis. Exempelvis kräver många kommuner och andra myndigheter idag att få e-faktura (EDI) av sina leverantörer. Andra kunder har en önskan om att få PDF-faktura i Kivra eller till sin internetbank. Med Ekopost flexibla möjligheter förstärks ert kundperspektiv ytterligare.

Ekopost är en digitaliseringsmotor för dina utgående försändelser som kan minska dina kostnader och ge dig mer tid över till annat. Skapa gratis ett konto utan bindningstid i Ekopost och kom igång. Sedan hjälper vi dig att anpassa det utifrån era önskemål.